טיפים

טיפים

  • מה צריך לעשות אחרי תאונת דרכים?

    היית מעורב בתאונת דרכים , במידה ומצבך הרפואי מאפשר, עליך לפעול לאיסוף כמה שיותר פרטים אשר מתעדים את אירוע  התאונה , שכן הפרטים שתאסוף  יהיו נחוצים להגשת התביעה הן למוסד לביטוח לאומי והן לחברת הביטוח שמבטחת את הרכב, בעזרתם תוכל להוכיח את התרחשותו של האירוע התאונתי. 

    מומלץ לצלם את מקום אירוע התאונה, את כלי הרכב שמעורבים בתאונה, את רשיון הרכב ותעודת הביטוח של הרכב הנוסף המעורב, את רשיון הנהיגה של הנהג, שמות העדים לתאונה ודרכי התקשרות איתם לרבות מספרי הטלפון.

    בנוסף לאמור, יש לדווח למשטרת ישראל על אירוע התאונה  ולקבל ממנה אישור משטרה על התרחשות התאונה, כן יש לדווח גם לסוכן הביטוח .


    במידה והתאונה הינה תאונת דרכים עבודה עליך להחתים את המעסיק על טופס ב.ל. 250 שהינו טופס הפניה מהמעסיק לקבלת טיפול רפואי, ועם אותו טופס יש לפנות גם לקופת החולים ולבית החולים. כאשר מדובר בעובד שהינו עובד עצמאי עליו לפנות לבית החולים או לקופת החולים עם טופס ב.ל. 283 שהינו בקשה לטיפול רפואי בקופת החולים. 

    יחד עם זאת, חשוב להדגיש כי ניתן להעביר את הטופס הרלוונטי לבית החולים גם בתום הטיפול ואינו נדרש בכניסה לחדר המיון בבית החולים. 

    .בנוסף יש לשמור את קבלת התשלום עבור הפינוי באמבולנס איתה יש לפנות למוסד לביטוח לאומי או לחברת הביטוח לצורך קבלת החזר עבור התשלום. 

    .יש לדאוג לאיסוף כל החומר הרפואי לאחר התאונה, יש להקפיד לבצע את הבדיקות הנדרשות, לעדכן את הרופא המטפל בכל כאב שמרגישים אחרי התאונה גם אם לך נראה כלא רלוונטי לתאונה. 

  • מה עושים אחרי נפילה ברחוב?

    במידה ומצבך הרפואי מאפשר זאת, לאחר נפילה ברחוב עליך להתחיל בלצלם את מקום אירוע התאונה ואת המפגע שגרם לתאונה ממספר זוויות שונות, לפני שהעיריה תפעל לתקן אותו. 

    אם היו עדים לתאונה, לפנות אליהם ולקחת את השמות של כל אחד מהם ואת מספרי הטלפון שלהם. 

    בסמוך לאחר הפגיעה יש לפנות לקבלת טיפול רפואי בבית החולים או בקופת החולים בהתאם להחלטה שלך. 

    בעת הקבלה בבית החולים או בקופת החולים לספק תיאור לאופן התרחשות התאונה ולציין באיזה רחוב ואיך נפגעת בדיוק.

    בטרם יציאה מקופת החולים או מבית החולים יש לוודא כי כל הפרטים שנמסרו על ידך נרשמו בדו"ח הרפואי באופן מדויק, ללא הוספת או השמטת פרטים רלוונטיים.

    במידה והחלטת, כי טרם הפניה לעורך דין ברצונך לפנות לעירייה לדווח על המפגע, יש לבצע פניה זו אך ורק בכתב , בדואר רשום עם אישור מסירה. 

  • אני חושד בקיומה של רשלנות בטיפול הרפואי מה עלי לעשות?

    כאשר עולה חשד לקיומה של רשלנות רפואית יש תחילה לפעול לאיסוף כל החומר הרפואי הרלוונטי, הן מהמוסד בו היה הטיפול החשוד, והן מכל מוסד רפואי אחר בו עברת את הטיפול. 

    יש לשים לב ,שבעת הפניה לבית החולים או לקופת החולים לבקש את המסמכים הרפואיים לא להודיע שאתה מתכנן להגיש תביעה כנגד אותו מוסד, וזאת במטרה לקבל שיתוף פעולה כמה שיותר.  

    בתי החולים שומרים את הרשומות הרפואיות לתקופה קצובה, בהתאם לסוג הרשומה . לפעמים תידרשו לשלם עבור קבלת העתק של התיעוד הרפואי המבוקש, כאשר התשלום יהיה בהתאם לכמות המסמכים הנדרשת ולא יעובר את המאות שקלים. 

     את התיעוד הרפואי יכול להזמין לכם מיופה כח עורך דין או קרוב משפחה, ולפעמים תצטרכו לחתום על טופס ויתור על סודיות רפואית לצורך כך. 

Share by: