רשלנות רפואית

רשלנות רפואית

אם הניתוח שעברת לא הצליח, אם האבחון לא היה נכון, אם התרופה או הטיפול שניתן לך גרם לך נזק במקום להרגשה טובה יותר, יתכן ועברת טיפול רפואי רשלני. במקרים אלו ובעוד מקרים רבים ניתן להגיש תביעה בגין הרשלנות הרפואית.

תביעה של רשלנות רפואית תתקיים בהתקיימותם של שלושה יסודות מצטברים, נדרשת התקיימותה של רשלנות רפואית , קיומו של נזק בריאותי וכן קיומו של קשר סיבתי בין הרשלנות הרפואית לנזק הבריאותי שנגרם בעקבות הרשלנות הרפואית .

רשלנות רפואית יכולה להופיע במספר דרכים :

כאשר רופא מבצע מהלך רפואי שרופא סביר אחר לא היה מבצע בנסיבות המקרה

כאשר הרופא מבצע מהלך רפואי מקובל באופן לא זהיר ופוגע במטופל.

כאשר המטופל מקבל מידע חלקי אודות מצבו מה שמונע ממנו לקבל החלטה מושכלת ביחס לטיפול.

כאשר הרופא לא מאבחן את מצבו הרפואי של המטופל בדרך הנכונה.

כאשר הרופא לא מבקש מהמטופל לערוך בדיקה מסוימת שהיתה עוזרת לאבחן את מצבו הרפואי.

ועוד מקרים רבים שיכולים להעיד על רשלנות רפואית.

מהי רשלנות רפואית?

האם כדאי לתבוע בכל מקרה של רשלנות רפואית? 

על אף שרשלנות יכולה להופיע במקרים רבים של מתן טיפול רפואי הן מצד קופת החולים, בית החולים או כל מוסד רפואי אחר, לפעמים הנזק ייחשב לסיבוך אפשרי של אותו טיפול, שלא ייחשב כרשלנות רפואית.

 

שאלה נוספת אותה יש לבחון בטרם קבלת ההחלטה ,האם להגיש תביעה לבית המשפט בגין רשלנות רפואי, מה הנזק שנגרם ובכמה נעריך אותו?

שכן לא מומלץ לתבוע על כל מידה של נזק, ורק אם מדובר בנזק גובה כדאי לשקול תביעה בבית משפט. הסיבה לכך שלא כל מקרה שיש חשד לקיומה של רשלנות רפואית יוכר על ידי בית המשפט כמקרה של רשלנות רפואית שמזכה בפיצוי.

במידה ולא ידוע לכם מי הגורם שהתרשל, האם זה הרופא המנתח או הרופא המאבחן או כל גורם אחר זה לא יעצור את הגשת התביעה, שכן תביעה לרשלנות רפואית מוגשת לרוב כנגד המוסד הרפואי בו התקבל הטיפול . אך ישנה אפשרות גם להגיש את התביעה כגד הרופא המתרשל באופן אישי, וזו החלטה של עורך הדין לפי שיקול דעתו את מי עדיף לתבוע במקרה הנדון.

 לאחר שעלה החשש שקיימת רשלנות רפואית מומלץ להזדרז ולפנות לעורך דין . הוא יפעל לאיסוף החומר הרפואי הרלוונטי, יפנה למשרד הבריאות לדרוש חקירה של המקרה, והוא גם יפנה אתכם כנפגעים למומחה רפואי מתאים על מנת לחוות את דעתו לשאלת קיומה של רשלנות רפואית וגובה הנזק הרפואי העתידי. לאחר קבלת המידע והתמונה מתבהרת עורך הדין על אופן ההתקדמות בתביעה.

 

חשוב לדעת שתביעה של רשלנות רפואית מתיישנת כמו כל תביעה נזיקית אחרת לאחר שבע שנים מיום קבלת הטיפול הרפואי הרשלני. אולם אם מדובר בקטין התביעה מתיישנת שבע שנים לאחר הגיעו לגיל 18, כלומר תביעה של קטין מתיישנת בגיל 25. 

Share by: