תאונות

תאונות

אם נפגעתם בעבר בתאונת דרכים ידוע לכם שבנוסף לפגיעה הפיזית והנפשית ישנה פגיעה בכיס, אי יכולת לחזור לעבודה לתקופה ארוכה, נסיעות לטיפולים, תשלום עבור טיפולים רכישת תרופות, כן היזקקות לעזרת האחר הן מבני המשפחה והן עזרה מקצועית

 

פעמים רבות נמנע הנפגע בתאונת דרכים מלפעול או לברר מה הן זכויותיו , מה גובה הפיצוי אליו הוא זכאי. הן מאי ידיעה האם התאונה נכנסת להגדרה של תאונת דרכים בחוק, או מהסברה הלא נכונה שאם מדובר בתאונה פשוטה אין פיצוי בחוק, או מכל מני חששות וסברות אחרים

וכך נוצר המצב שהנפגע מוותר על זכויותיו ונותר ללא כל פיצוי בגין נזקיו, ולכן יש להיוועץ בעו"ד המומחה לתאונת דרכים סמוך כמה שניתן לאירוע התאונה . 

 

מובהר כי בתאונת דרכים חלה חובה על הנהג ברכב לבטח את רכבו בביטוח חובה בטרם נסיעתו בכביש. 

חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, שהינו החוק הלרוונטי והמנחה את ניהול התביעה של תאונת דרכים, קובע שבכל מקרה של תאונת דרכים האחריות הינה אחריות מוחלטת ללא קשר לשאלת אשמתו של הנפגע בקרות אירוע התאונה, כלומר, כל נפגע זכאי יהיה לפיצוי בהתאם לחומרת הפגיעה, ללא כל התייחסות לשאלת האשם. 

תאונת דרכים

את מי תובעים?

 כאשר נפגע אדם בתאונת דרכים עולה השאלה את מי תובעים לפיצוי?

אם הנפגע הוא הנהג, הנהג יתבע את חברת הביטוח החובה דרכה הווא ביטח את הרכב. אם הרכב אינו מבוטח הנהג אינו זכאי לפיצוי ב גין נזק גוף מכח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרים, גם אם הרכב שהיה מעורב בתאונה הוא רכב שמבוטח בביטוח חובה . 

אם הנפגע הוא נוסע, גם הוא יתבע את חברת הביטוח של הרכב במידה והרכב מבוטח בביטוח חובה, כלומר הנוסע יגיש תביעה לחברת הביטוח של הרכב הפוגע בלי קשר לשאלה אם היו מעורבים בתאונה רכבים אחרים ואם אותם רכבים היו מבוטחים בביטוח חובה, במידה והרכב לא היה מבוטח ניתן לתבוע את קרנית.

 אם נפלת בזמן שצעדת ברחוב מאחר ונכנסת לבור פעור בכביש, הלכת על מדרכה לא תקינה או מכל סיבה אחרת שקשורה לאי תקינות הכביש או המדרכה, אם ירדת במדרגות בבית חולים ובמהלך הירידה נפלת בגלל שהמדרגות לא תקניות, או בגלל שאין אור או מכל סיבה אחרת, וכתוצאה מהנפילה נגרם לך נזק גוף, אתה יכול לתבוע את הרשות המקומית בגין התרשלותה, ואם הנפילה הייתה בבית החולים ניתן לתבוע את בית החולים וכך בהתאם לכל שטח מקרקעין אחר.

על הרשות המקומית חל החובה לדאוג לתקינות השטח הציבורי תחת שיפוטה, היא אחראית לאתר להסיר וגם למנוע מפגעים בשטח הציבורי, ולכן נפילה של אדם כתוצאה מהתרשלותה של הרשות המקומית בקיום המוטל עליה מקימה עילה לתביעה כנגדה בגין נזקי גוף.


כאמור, חובתה של הרשות המקומית לדאוג שמערכות הכבשים והמדרכות בתחום שיפוטה יהיו תקינות, ועליה לצפות כי אי תקינותם של אותן מערכות עלולה לגרום לסיכון למשתמשים באותו רחוב או אותה מדרכה ועל כן קמה החובה לפצות את הניזוק בגין אותה רשלנות מצד הרשות המקומית.


במקרה שהמפגע שגרם לנזק גוף נמצא בבית חולים , במכללה או אפילו בבניין מגורים- נפילה ברשות הרבים- ואינו בשטח של הרשות המקומית , יש לשקול הגשת תביעה כנגד המחזיק במקרקעין .

נפילה ברחוב

הגשת תביעה:

על מנת להגיש תביעה כנגד הרשות המקומית או כנגד מחזיק המקרקעין מוטלת על הנפגע החובה להוכיח תחילה את עצם קיומה של התאונה, כאשר את התרחשות התאונה ניתן להוכיח באמצעות העדים שנכחו במקום התאונה, באמצעות דו"ח אמבולנס במידה והנפגע פונה על ידי אמבולנס.


לאחר הוכחת העובדה שהתאונה אירעה בפועל יש להוכיח קיומה של רשלנות מצד הרשות המקומית או מצד המחזיק במקרקעין , בהתאם למהות התביעה, כהוכחה ניתן להציג תמונות של המפגע , או במידה והמפגע תוקן לדוגמה מדרכה עם בור פעור שתוקן לאחר הפגיעה, יש בכך משום הודאה מצד הרשות המקומית לרשלנות מצדה.


לאחר הוכחת אירוע התאונה וקיומה של רשלנות יש להוכיח קיומו של נזק גוף, כאשר נזק גוף ניתן להוכיח רק באמצעות מסמכים רפואיים, ובמידה וישנה טענה של נכות בעקבות התאונה , יש להיזקק לחוות דעת של מומחה רפואי להוכחת קיום הנכות ושיעורה.


אבל , יש להבין כי לא כל נפילה בכביש או ברשות הרבים מקימה עילה להגשת תביעה לפיצוי בגין נזק גוף, ולכן חושב להתייעץ עם עו"ד בסמוך לאחר התאונה על מנת לחוות את דעתו לגבי התביעה וסיכויי הצלחתה. 

תאונות תלמידים :     

                תלמידים במדינת ישראל מבוטחים בביטוח תאונות אישיות כל ימות השנה ובכל מקום שהם נמצאים בו, ללא קשר לשאלה אם התאונה אירעה בעקבות פעילות שקשורה לבית הספר בו לומד התלמיד או לא ( למעט תאונות דרכים, תאונות עבודה או פעולות איבה ) .


ביטוח תאונות אישיות לתלמיד מקנה לו ביטוח וזכאות לפיצויים במקרה של נכות בעקבות התאונה, בין אם מדובר בנכות פיזית או נפשית, זמנית או קבועה וכן פיצויים לעזבון במקרה של מוות, חס וחלילה.

 הביטוח חל גם על הורה או בן משפחה של התלמיד שהשתתף, ללא תשלום, בפעילות רשמית של המוסד החינוכי בשטח של המוסד או מחץ לו.

הביטוח מוענק לתלמידים באמצעות הרשות המקומית שבתחום שיפוטה נמצא מוסד החינוך בו לומד התלמיד.

שימו לב כי הביטוח תקף בכל ימות השנה, גם בחופשות ובסופי שבוע. 

הגשת תביעה:

על מנת להגיש תביעה לחברת הביטוח בגין תאונה של תלמיד אין צורך לדון בשאלה מי אחראי לאירוע התאונה. ניתן לתבוע בגין תאונת תלמיד עד גיל 21, וזאת גם אם התאונה אירעה מספר שנים קודם לכן , כלומר אם האירוע התרחש כאשר הילד היה בן 10 שנים הוא יכול לתבוע את חברת הביטוח בגין התאונה עד גיל 21. כאשר לתביעה יש לצרף אישור של מוסד הלימודים בו למד הילד ואישור על היעדרות התלמיד מבית הספר וזאת בנוסף למסמכים נוספים.


Share by: